Intresseanmälan ungdomsrepresentanter till FN 2021-2022 Unga forskare

Hej!

Som medlemmar i LSU har Unga Forskare ibland möjlighet att nominera till olika häftiga uppdrag. Nu har LSU gått ut med att de söker två ungdomsrepresentanter för 2021–2022: en till FN:s Generalförsamling och en till FN:s arbete med hållbarhetsfrågor. Alla personer som är medlemmar i någon av LSU:s medlemsorganisationer och är mellan 18-25 år då uppdragen genomförs kan ansöka och nomineras. Så ni får gärna sprida denna möjlighet vidare till era medlemmar.


Kort om uppdragen (mer info finns här)

Personen bör ha insikt och förståelse för ungdomspolitiska perspektiv, vara intresserad av påverkansarbete, samt en vilja att verka i politiska miljöer. Det krävs inte formell förkunskap och kompetens i frågorna.


FN:s Generalförsamling, (UNGA) 2021
Representanten deltar under 2-3 veckor i FN:s högst beslutande organ Generalförsamlingens 76:e session i oktober 2021 i New York. I uppdraget ingår bland annat att hålla ett anförande i Generalförsamlingens tredje utskott, som ansvarar för frågor om mänskliga rättigheter. Dessutom ingår delaktighet i resolutionsförhandlingar, framförallt Ungdomsresolutionen som behandlas vartannat år.

FN:s arbete med hållbarhetsfrågor, (HLPF) 2021
Representanten deltar under två veckor vid FN:s högnivåforum för hållbar utveckling, HLPF i juli 2021. Forumets syfte är att sätta hållbarhetsfrågorna högre upp på agendan. 2015 antogs Agenda 2030, FNs nya globala mål för hållbar utveckling. HLPF har till uppgift att bidra med politiskt ledarskap, vägledning och rekommendationer för hållbar utveckling, samt att följa upp och utvärdera implementeringen av den nya globala utvecklingsagendan.  

Nomineringsprocessen
För att få söka uppdraget behöver man alltså få en nominering från Unga Forskare eller en annan medlemsorganisation i LSU. Observera att en nominering från oss inte innebär att man fått uppdraget, bara att man kan söka det. Så här gör du om du är intresserad av att söka uppdraget och vill få en nominering från Unga Forskare.

  1. Fyll i det här formuläret senast 3/11

  2. Vi kommer eventuellt att kalla dig på en kort intervju för att få höra mer om din motivation någon gång mellan 2/11 och 5/11

  3. Du får besked om du fått vår nominering senast 10/11

  4. Om du har blivit nominerad kan du söka uppdraget via LSU:s hemsida senast 12/11  

Vid frågor om uppdragen kan ni kontakta LSU direkt (feben.hadgu@lsu.se)

Vid frågor om Unga Forskares nomineringsprocess kan ni kontakta mig (max.vinger@ungaforskare.se)

Vänliga hälsningar

Max VingerFörbundsordförande | President